În cadrul proiectelor ”Incluziunea educțională și socio-psihologică a copiilor de migranți” și „Sprijin social și educațional pentru copiii romi de la treapta preșcolară și primară pentru integrarea cu succes în sistemul de învățământ general” a fost creată a bază de date, prin intemediul căreia serviciile sociale locale și educaționale mai ușor și eficient să gestioneze evidența și monitorizarea numărului copiilor părinții cărora sunt plecați peste hotare, numărul copiilor asupara cărora este instituită custodia, cît și evidența numărului copiilor romi în comunitățile -partenere proiectelor.
La moment baza de date conține informație despre:
- copiii de migranți din 10 școli partenere proiectului din clasele V-VII (școlile sunt din următoarele localități: mun. Bălți, s. Elizaveta, or Criuleni, s. Măgdăcești, or Cimișlia, s Gura Galbenei, mun Ungheni, s. Mărărești, or Comrat și s. Baurci, rl Ceadîr-Lunga) și
- copiii romi din 6 localități/școli, de vârstă 0- 18 ani,(grădinițele și școlile sunt din următoarele localități: mun. Edineț. Or. Rîșcani, or. Călărași, or. Basarabeasca, com. Cărpineni, rnul Hîncești, s Talmaza, rnul Ștefan Vădă )
Baza de date este un instrument util pentru: Direcțiile Educație, Direcțiile sistență socială și protecția copilului, APL-uri, mediatori comunitari, serviciul medical, poliție.
Proiectele sunt implementate de către Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Fundației pentru Copii „Pestalozzi (Elveţia)”